Προετοιμασία - Καθημερινότητα - Υποστήριξη

Προετοιμασία - Καθημερινότητα - Υποστήριξη

- Πως προετοιμάζουμε ψυχολογικά ένα παιδί που πάει πρώτη φορά Κατασκήνωση.

- Υπάρχουν πρακτικά θέματα που πρέπει να κατέχει ένα παιδί ώστε να είναι έτοιμο για την καθημερινότητα της κατασκηνωτικής ζωής.

- Πως χειριζόμαστε ένα παιδί που χρειάζεται υποστήριξη τις πρώτες ημέρες,πως χειριζόμαστε τη λεγόμενη Νοσταλγία.

Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να επισημάνω ότι:

Είναι σημαντικό το παιδί να είναι ενημερωμένο και να αισθανθεί ότι παίρνει μέρος στην όλη διαδικασία και όχι να του ανακοινώνετε μια απόφαση για κάτι που το αφορά, χωρίς να έχει εμπλακεί. Ένας αρχικός τρόπος προετοιμασίας είναι μαζί με το παιδί να δείτε τα video (εδώ να μπει το link), ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση γύρω από τις κατασκηνώσεις. Κάποια βήματα που θα βοηθήσουν είναι:

 Αναφέρουμε την Παιδική Κατασκήνωση ως επιλογή στον προγραμματισμό των καλοκαιρινών διακοπών νωρίτερα μες στη χρονιά και όχι σαν λύση τελευταίας στιγμής. Μια καλή ιδέα είναι να πάτε σε ένα κατασκηνωτικό επισκεπτήριο ένα καλοκαίρι πριν, να δείτε τον χώρο εν ώρα λειτουργίας και να αφουγκραστείτε μαζί με το παιδί τις συνθήκες. Μια έρευνα μαζί με το παιδί στις φωτογραφίες και το ενημερωτικό υλικό που παρέχουν τα κοινωνικά δίκτυα των κατασκηνώσεων, βοηθάει!

 Δουλεύουμε τα πρακτικά κομμάτια της καθημερινότητας που θα χρειαστεί το παιδί στην κατασκηνωτική του ζωή ήδη από το σπίτι. Ξεκινάμε από τα βασικά: να προσέχει την προσωπική του υγιεινή, να πηγαίνει στη τουαλέτα, να κάνει ντους, να πλένει τα δόντια του.

  • Cinema
  • Χαμογελάστε
  • Στελέχη